Retete

Biluțe Ferrero vegane

Instagram @biancalixandru

 

Bilute Ferrero macro-friendly
62kcal fiecare si sunt si vegane

Reteta asta e una din cele mai bune pe care le-am ‘mesterit’ vreodata 😍 Au iesit ataaaat de bune la gust, pur si simplu sunt geniale. Au un gust foarte foarte similar cu Ferrero clasic, sunt usor de facut si sunt si vegane, deci merg perfect pentru persoanele care tin post. De macronutrienti nu mai zic nimic, fiindca la ce gust au, nici mie nu imi vine sa cred ce valori nutritionale faine am obtinut. Sper sa incercati cat de repede, chiar merita din plin aceste bunatati .

INGREDIENTE:
▫️ 60g fulgi de ovaz
▫️ 50g unt de alune de padure (eu am folosit de la @nutsfornuts.ro )
▫️ 30g eritritol (se poate inlocui cu miere/zahar/indulcitor)
▫️ 10g cacao
▫️ 30g pudra proteica (optional)
▫️ 10g esenta de vanilie
▫️ 15-20g apa sau lapte de migdale
▫️ 50g alune de padure
▫️ 60g ciocolata (eu am folosit ciocolata neagra, 45%)

MOD PREPARARE:

Pune ovazul intr-un blender sau tocator electric si marunteste-l bine. Cand devine fin, adauga untul de alune de padure, eritritolul, cacao, pudra proteica si esenta de vanilie, si apa/laptele de migdale. Amesteca bine totul la blender, pana obtii o compozitie uniforma. Din alunele de padure, ia pe rand cate o bucata si inveleste-o cu compozitia de ovaz, formand bile de aluat, cu aluna in mijloc. Daca ai nevoie, unezeste putin degetele ca sa poti face forma mai usor. Repeta procesul pana cand tot aluatul e folosit. Eu am obtinut 22 bile, si am folosit 25g alune de padure. Pune restul alunelor de padure (25g) intr-un blender si marunteste-le. Separat, topeste ciocolata in bain marie, sau in cuptorul cu microunde. Cand ciocolata e complet topita, adauga alunele de padure maruntite si amesteca compozitia. Pune fiecare bila de aluat in compozitia cu ciocolata si roteste-o pe fiecare parte, pentru a le acoperi complet. Lasa bilele la racit, in frigider, pentru a se intari invelisul de ciocolata.

Reteta si poze: @bianca lixandru

0