www.loredanavlad.ro
Dacă sunteți fani brownie,această rețetă este pentru voi.Este vegană,fără gluten și foarte delicioasă. Are un blat umed de brownie,iar combinat cu nuci pecan și caramel e perfect.
Ingredinte blat:
50 făină de migdale
1 lg semințe de in râșnite+3 lg de apă
40 gr pudră de cacao
1 lgț bicarbonat
30 ml ulei de cocos topit
40 ml lapte vegetal
70 gr unt de migdale
80 gr zahăr de cocos
1 lgț extract de vanilie
Stratul de caramel:
1 lg ulei de cocos topit
80 ml sirop de arțar
180 gr unt alune de pădure
1 lgț extract de vanilie
100 gr nuci pecan mărunțite
Glazura:
150 gr ciocolată vegană
1 lg ulei de cocos
Vasul de copt folosit de mine are dimensiunile 22×14 cm.
Încălziți cuptorul la 180 de grade.
Ca să faceți blatul,amestecați semințele de in râșnite cu apa și lăsați deoparte 10 min.
Apoi amestecați toate ingredientele pentru blat.Puneți într-un vas tapetat cu hârtie de copt și băgați la cuptor pentru 30 de minute.Apoi lăsați să se răcească complet.
Între timp pregătiți umplutura și topiți ciocolata cu uleiul de cocos pe baie de abur.
Ca să faceți stratul de caramel,amestecați toate ingredientele,mai puțin nucile pecan.Omogenizați bine ,apoi adăugați și nucile mărunțite.Turnați peste stratul de brownie.
După ce topiți ciocolata amestecată cu uleiul de cocos,o lăsați puțin să se răcească.Nu vreți să fie fierbinte.
Apoi o turnați peste stratul de caramel cu nuci și o băgați la congelator pentru 1 h.
Apoi o scoateți și o tăiați în bucăți.
O puteți păstra la congelator pentru mai mult timp,doar să o scoateți cu minim 5 min înainte de servire.
Sau,sta fără probleme 2-3 zile în frigider și aveți textura perfectă!
Reteta si poze: https://www.loredanavlad.ro/
Instagram: loredanavlad