Articole

Despre untul fistichiu şi la ce-l poţi folosi în afară de preferata tuturor, îngheţata

Dacă i-am fi păstrat numai gustul, nu şi culoarea naturală, ţi-am fi spus doar jumătate din adevăr. Dar cum cremosul nostru unt de fistic este făcut numai şi numai din fistic copt, are o culoarea ciocolatie firească. Şi adevărul complet e că bronzul untului ne place atât de mult, încât n-am vrut să-l mascăm sub adaosuri de clorofilă.

Şi-n plus, nimănui nu i-ar trece prin cap să-l refuze, indiferent de culoare, atunci când îl foloseşti la îngheţată. Îi dă consistenţă şi gust de “mai vreau” când e unul din ingrediente, îi adaugă un strat de textură şi tentaţie suplimentară când e transformat în glazură. Iar de-ţi mai rămâne ceva în borcanul cu unt de fistic – ştim de-acasă, se vor sătura ai tăi de el – sunt atâtea alte moduri delicioase în care-l poţi folosi.

Merge grozav într-un pesto rapid, împreună cu orice frunze proaspete rămase de la raidul tău prin piaţă. Ori ca dressing cu tentă asiatică, aducând la masă nu doar gustul, ci şi folclorul chinezesc asociat cu “the happy nut” şi bunăstarea şi sănătatea pe care le aduce. Mai merge bine într-o porţie de granola făcută în casă, cu ingredient curate, alese de tine. Şi în aproape orice desert îţi poţi imagina.

Lipsit de colesterol şi fiind cel mai puţin caloric dintre toate nucile, fisticul este bogat în potasiu şi abundă în minerale şi antioxidanţi. Procentul de 20% proteine îl face săţios, iar vitaminele B6 şi B1 ajută la reglarea glicemiei şi, respectiv, la o stare de bună dispoziţie şi performanţe intelectuale.
Acum că te-am convins că-i gustos, versatil şi sănătos, împărtăşeşte-ne şi nouă reţeta ta de succes!

Text si photo: @Dana Gânja 3 generatii

0
    0
    Cosul tau
    Cosul tau este golInapoi la shop
    []