blog: http://flavortailors.com/
\
INGREDIENTE:
- 3 banane coapte bine
- 75 de grame unt de arahide Nuts for Nuts
- 35 de grame miere
- 2 ouă
- esență de vanilie
- 240 de grame făină de ovăz (eu am folosit de la Terra Natura)
- jumătate de pliculeț de praf de copt
- o linguriță de scorțișoară
- sare
- o ciocolată sau 100 de gr de chips de ciocolată
- un pumn de alune
- ciocolată pentru decor
- o linguriță de sare mare
Până recent nu mâncam deloc unt de arahide, mi se părea grețos, dar nu am mâncat niciodată așa cum ar trebui, acompaniat de fructe sau gem. Ei bine, de când am descoperit cât de gustos e, am mereu în casă unt de arahide și zmeură și am căutat un producător local care face unt de arahide să încercăm și variantele mai sănătoase.
Așa am intrat și eu în grupul celor Nuts For Nuts și m-am delectat cu produsele lor. Oferta e largă și când te hotărăști pe unul, descoperi altul și mai interesant și, în final, ajungi să comanzi o plasă plină de unturi…ba de arahide, ba de migdale sau preferatul meu de până acum, cel de macadamia cu nuci pecan. De vis! Gustul de nuci pecan îl visez și noaptea!
Ei bine, astăzi, vreau să pun în fața reflectoarelor, untul de arahide, așa că l-am croit într-un chec cu banane, unt de arahide și ciocolată. Și ca să fie și sănătos, am folosit făină de ovăz de la prietenii noștri, Terra Natura.
INSTRUCȚIUNI DE PREPARARE
1. Se zdrobesc bine bananele să rezulte o pastă, iar apoi se amestecă cu untul de arahide, mierea, ouăle și vanilia.
2. Într-un bol separat, se amestecă ingredientele uscate: făina de ovăz, praful de copt, scorțișoara și sarea.
3. Se adaugă ingredientele uscate la crema de banane și unt e arahide și se amestecă bine, să rezulte o cremă omogenă. Se adaugă ciocolata tăiată bucățele și se incorporează în cremă.
4. Se pune hârtie de copt într-o tavă de chec și se golește crema în tavă. Pentru decor, se presară arahide, bucățele de ciocolată și se adaugă și puțină sare mare.
5. Se dă la cuptor, la 180°C, pentru 45-50 de minute și se face testul cu scobitoarea (se împunge checul cu o scobitoare, iar dacă aceasta încă are aluat pe ea, checul nu e copt). Recomand să se servească rece, dat ține de voi dacă vă puteți abține până se răcește. Poftă bună!
Vă provoc și pe voi să vă „jucați” cu ingredientele și să „croiți arome” noi.
Rețetă și poze: http://flavortailors.com/