Articole

Cu ce se mănâncă untul de cânepă – de la curiozitate la necesitate

Deoarece nu vorbeşte limba universală a dulcelui, untul de cânepă se poate face mai greu înţeles. Dar el nu este un produs de nişă, destinat dezlegatorilor de cuvinte încrucişate din prospectele farmaceutice. Ba dimpotrivă, poate deveni un obişnuit al meselor oricăror stiluri alimentare, fie cu lingurița direct din borcan, fie alături de alte bunătăți.

Pentru că gustul lui, similar cu cel al seminţelor crude de floarea soarelui, se combină tare bine cu alte răsfăţuri. Fie în smoothie-uri – în care trece neobservat de papilele gustative, dar întâmpinat de întregul corp cu ovaţii. Fie în dressinguri – împreună cu un ulei bun, un oţet balsamic adevărat şi-un strop de zvâc dat de pastă de susan. Ori ca sos consistent pentru burgeri de orice fel, mai ales de adaugi sosului o umbră de iute.

 

Minte sănătoasă în corp sănătos, iar în ajutor poate veni untul de cânepă prin aportul mare de proteine complete și a conţinutului de minerale. Adevarate bogății când vorbim de sănătatea inimii, dezvoltarea creierului, reducerea colesterolului sau întărirea sistemului imunitar.

 

De la mic la mare, când este mâncat cu creativitate şi bucurie, untul de cânepă merge ca uns!

0
    0
    Cosul tau
    Cosul tau este golInapoi la shop
    []