Reteta si poze: @Sweet Lemon
Dacă suntem în sezon, este o retetă delicioasa de turtă dulce, dar care se poate adapta usor in fursecurile preferate, folosind orice alte condimente se dorește.
INGREDIENTE (pentru 21 buc)
Turta dulce:
120 gr. făină de ovăz fără gluten,
120 gr. unt caju @nutsfornuts.ro,
90 ml. sirop de arțar,
10 ml. melasa,
2 lingurițe rase mix condimente de iarnă (turtă dulce),
1 linguriță praf de copt,
o linguriță esență de vanilie și o priză de sare.
Ciocolată infuzată cu portocală: 150 gr. ciocolata neagră preferată (aici mă refer cât la % cacao e pe placul vostru), coaja răzuită de la o portocală (Bio), și aproximativ o linguriță ulei de cocos.
MOD DE PREPARARE:
1. Se preîncălzește cuptorul la 175 °C și se tapetează o tava cu hârtie de copt
2. Într-un bol se amestecă untul de caju cu siropul de arțar, melasa și vanilia până la omogenizare apoi se adaugă ingredientele uscate și cu ajutorul unei linguri de silicon se încorporează împreună. Se va forma o biluță din aluatul obținut și se transferă în frigider pentru cel puțin 30 de minute. Odată parcurs timpul se pune făină peste blatul de lucru și peste aluatul de turta dulce și cu ajutorul unei role se întinde la grosimea dorită, aproximativ 0.8 cm, și se taie forma dorită cu ajutorul unor forme de biscuiți. Formele de turta dulce se transferă pe tava de cuptor iar cu aluatul rămas, amestecăm din nou și rulăm până nu mai rămâne nimic.
3. Turtele dulci se pun în cuptor pentru aproximativ 12 minute și se lasă să se răcească complet.
4. Între timp se poate pregăti glazura de ciocolată. Se pun toate ingredientele într-un vas și se topesc în metoda Bain-Marie. Odată ce obținem consistența dorită, ciocolată se trece prin sită (pentru a o separa de coaja de portocală) și se poate decora turta dulce. Așteptați sa se răcească complet and enjoy!
Reteta si poze: @Sweet Lemon