Retete

Baton cu prune și caramel

www.loredanavlad.ro

 

Atunci când îți e poftă de ceva dulce,dar mai sănătos și rapid,poți încerca aceste batoane.Poți să le faci cu sau fără stratul de ciocolată,în funcție de preferințele tale.

 

Ingrediente bază:

180 prune uscate (hidratate 15 min)

80 nuci pecan

80 nuci românești

30 cacao

20 fulgi de cocos

 

Umplutură:

180 gr unt de migdale

60 ml sirop de agave

40 ml ulei de cocos

 

Glazură:

150 gr ciocolată vegană

1 lg ulei de cocos

 

Eu am folosit un vas cu dimensiunea 24×12 cm.

 

Am pus prunele uscate la hidratat în apă caldă pentru 15-20 de minute.

Apoi, ca să faceți stratul de bază,puneți nucile și fulgii de cocos într-un robot de bucătărie,până sunt mărunțite.Apoi adăugați restul ingreientelor pentru bază și mixați din nou până aveți o consistentă lipicioasă.Dacă aveți nevoie de mai mult lichid puteți să adăugați puțin sirop de arțar/agave sau puțin lapte vegetal.

 

Apoi puneți compoziția în forma tapetată cu hârtie de copt.

 

Ca să faceți unplutura,amestecați bine toate ingredientele.Turnați peste stratul de bază și băgați la congelator pentru 20 de minute.

 

În acest timp,topiți ciocolata cu uleiul de cocos pe baie de abur și așteptați puțin să se răcească.

 

Apoi turnați și ciocolata peste stratul de caramel.Puneți apoi iar în congelator pentru 15-20 de min ,până se întărește ciocolata.Apoi pe scoateți și tăiați batoanele.

 

Le puteți păstra la frigider pentru 2-3 zile,sau la congelator pentru o perioadă mai lungă.

 

Rețetă și poze: www.loredanavlad.ro

Instagram: @loredanavlad

0
    0
    Cosul tau
    Cosul tau este golInapoi la shop
    []