Articole
Cine și cum folosește unturile noastre?
Cine și cum folosește unturile noastre? Mamele. Mamele care au început să-și extindă orizonturile alimentare pe vremea diversificării bebelușului și care, o dată pornite pe descoperiri, nu se mai opresc. Așa că adaugă repertoriului de hrană curată și unturi din...
Untul de arahide – micul dejun al supereroilor
De la o vreme, nu te mai înțelegi cu ei. De unde erau niște copilași drăgălași, mustind de adorație pentru mami și tati, peste noapte au devenit contestatari. Și fiecare masă e o masă a negocierilor. Îndelungi!... Te refuză sfidător: aia-i prea fiartă, aia-i prea...
Fructele oleaginoase si semintele in alimentatia pacientului cu diabet zaharat
Fructele oleaginoase reprezinta o categorie de grasimi sanatoase, bogate in acizi grasi esentiali, au indice glicemic scazut, sunt bogate in fibre, determina starea de satietate, sunt o sursa de fitosteroli (steroli din plante care se leaga de colesterolul din sange...
Despre untul fistichiu şi la ce-l poţi folosi în afară de preferata tuturor, îngheţata
Dacă i-am fi păstrat numai gustul, nu şi culoarea naturală, ţi-am fi spus doar jumătate din adevăr. Dar cum cremosul nostru unt de fistic este făcut numai şi numai din fistic copt, are o culoarea ciocolatie firească. Şi adevărul complet e că bronzul untului ne place...
Ce promite şi ce livrează parmezanul de caju. Consideraţii de omnivor dedat la trufandale vegetale
Ca iubitoare de lactate ce sunt, am crezut mereu că parmezanul de caju este o păcăleală pe care o înghit doar vegetarienii. Asta până când am gustat parmezanul Nuts for Nuts şi-am decretat gurmand că nu-i doar un substitut, ci un condiment în sine. Aminteşte de brânză...
Ce stim de fapt despre prea binecunoscutul unt de arahide.
Ce îl face pe acest unt de arahide să fie așa de iubit și ales în intreaga lume? Considerat un aliment neprocesat, realizat dintr-un singur ingredient magic și plin de savoare + catifelare: ARAHIDE. Da, nu conține sare adăugată, uleiuri hidrogenate sau “cel mai...
Untul de alune de pădure și ale lui beneficii minunate
Aroma delicată si gustul delicios, ne aduce aminte de copilărie când le ronțăiam ori de câte ori aveam ocazia fără să știm de ale sale beneficii. Acum că am crescut, înțelegem că aceste alune ne ajută atât mintea cât și corpul să funcționeze mai bine. Untul din alune...
Cu ce se mănâncă untul de cânepă – de la curiozitate la necesitate
Deoarece nu vorbeşte limba universală a dulcelui, untul de cânepă se poate face mai greu înţeles. Dar el nu este un produs de nişă, destinat dezlegatorilor de cuvinte încrucişate din prospectele farmaceutice. Ba dimpotrivă, poate deveni un obişnuit al meselor oricăror...
Similarităţile majore şi diferenţele subtile dintre untul de cocos şi uleiul de cocos
La prima vedere, uleiul şi untul de cocos sunt fraţi gemeni. Au acelaşi ten alb al mamei lor, doamna nucă de cocos. Evident că-i greu să-ţi dai seama care cine-i: Untul de cocos este o pastă albă obţinută din fulgi de cocos deshidrataţi natural. Prin mărunţire, se...