Deliciile Nuts for nuts

Magazin

Linte roșie – 500 g

8.50 lei TVA inclus

În stoc (poate fi pre-comandat)

Adauga la favorite
Adauga la favorite

Linte roșie este o planta leguminoasa ce isi are originile in Asia.

Ca si restul leguminoaselor, lintea rosie contine fibre, care pot imbunatati tranzitul intestinal si combat probleme precum constipatia. Datorita nivelului insemnat de fibre si de proteine, lintea are un continut caloric redus, fiind astfel recomandata personelor care vor sa scada in greutatea.

Lintea este considerata si o sursa bogata de minerale, precum fier, zinc, fosfor, magneziu, dar si vitamine, precum B1(tiamina), B5 (acidul pantotenic), B6 si B9 (acidul folic), ce impreuna ajuta  la mentinerea sanatatii oaselor, intarirea sistemului imunitar, cresterea nivelului de energie si a rezistentei la efort fizic. De retinut si ca lintea este si o sursa importanta de antioxidanti, compusii care apara celulele organismului de actiunea nociva a radicalilor liberi, raspunzatori de aparitia afectiunilor cardiovasculare si a altor boli asociate imbatranirii.

Lintea rosie este foarte usor de preparat. Raportul pentru gatit este de 1 parte linte la 3 parti apa. Lintea se pune la fiert in apa rece pentru a se fierbe uniform, insa este recomandat sa nu se adauge sare in apa de fiert pentru ca o intareste. De retinut ca timpul de fierbere al lintei depinde de culoarea acesteia. Dupa ce apa a inceput sa cclocoteasca, lintea rosie se lasa la foc mic, acoperita cu un capac, timp de 10-15 minute, amestecand regulat pentru a se fierbe omogen. Datorita faptului ca fierbe repede, lintea rosie se bucura de un avantaj important, si anume nu pierde foarte mult din cantitatea de nutrienti.

Informații suplimentare

Gramaj

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Linte roșie – 500 g”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Discussions

There are no discussions yet.

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

0
    0
    Cosul tau
    Cosul tau este golInapoi la shop
    []